Kvalita a přesnost řezu vodním paprskem
Stupeň kvality |
Základní charakteristika |
Tvarová přesnost* | Úkos | Podíl hladkého řezu |
||
---|---|---|---|---|---|---|
Kontura | ||||||
Horní | Spodní | |||||
Q1 | nejlepší řez | +/- 0,1 mm | +/- 0,1 mm | většinou mírný podřez |
80 % |
Vhodný pro díly bez či jen s minimálním dalším opracováváním. Tento řez má díky pomalému posuvu velmi hladký povrch; drážky jsou v materiálu sotva viditelné nebo znatelné. |
Q2 | kvalitní řez | +/- 0,1 mm | +/- 0,2 mm | většinou minimální |
||
Q3 | střední řez | +/- 0,15 mm | dle materiálu 0,1 ‑ 0,3 mm |
dle materiálu |
méně než 50 % |
Standardní řez se využívá například pro dílce řezané ve volné míře. Jedná se o nejčastěji volenou kvalitu řezu. Na řezných plochách jsou patrné mírné drážky, které probíhají pod mírným úhlem. |
Q4 | hrubý řez | +/- 0,15 mm | dle materiálu |
dle materiálu |
||
Q5 | dělící řez | +/- 0,2 mm | výrazně nepřesně 0,2 ‑ 0,6 mm |
výrazný úkos do + |
20 % |
Využívá se hlavně u dílů, které se budou dále opracovávat, nebo kde je důležitá nízká cena dílu. Zde jsou patrné hluboké drážky v důsledku maximální rychlosti posuvu. Tyto součásti se obvykle dodatečně opracovávají. |
Ukázky kvality řezu
Máte zájem o naše služby?
Ozvěte se nám s jakýmkoliv dotazem. Rádi vám odpovíme.
Pokud už máte jasnou představu o vaší poptávce a rádi byste využili služby konkrétní pobočky, kontaktujte přímo ji.